Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

MVO (Maatschappelijk verantwoord ondernemen) is erg belangrijk voor de Watercooler Gigant. Het bronwater wordt direct uit de natuur in flessen gevuld, omdat wij de natuur zo dankbaar zijn voor haar bron, doen wij er alles aan om zorgvuldig om te gaan met ons afval en het transport dat noodzakelijk is om onze producten bij de klant te krijgen.

100% recyclebaar plastic.

Alle flessen en plastic bekertjes van de Watercooler Gigant zijn 100% recyclebare plastic “pet” flessen. Daarnaast is ook het plastic dat verwerkt zit in de watercoolers volledig recyclebaar, dit komt doordat het plastic is gemaakt van “polyetheen”.

“One Way” waterkoelerfles

De Watercooler Gigant probeert de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, hiervoor gebruiken wij de “One Way” manier. Dit wil zeggen dat wij waterflessen alleen leveren en niet weer terug meenemen naar de loods. Het voordeel hiervan is dat de vrachtwagens alleen naar de plek van bestemming rijden en dat u zelf de plastic waterflessen kan inzamelen. Vervolgens worden ze gerecycled.

CE Keurmerk

Alle watercoolers van de Watercooler igant bevatten het CE keurmerk. Het CE keurmerk staat voor “Conformité Européenne”, wat in het Nederlands betekent in "overeenstemming met de Europese regelgeving". Dit houdt in dat de watercoolers allemaal voldoen aan de Europese regelgeving.

Verantwoorde organisatie

De Watercooler Gigant is actief bezig met het scheiden van afval. Wij zorgen ervoor dat glas, plastic, karton en hout apart wordt opgehaald en op een verantwoorde manier wordt hergebruikt. Hierdoor voorkomen wij verspilling van materialen. Wij versturen onze facturen per mail, handig voor de klant, maar ook milieuvriendelijk!

Transport

Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst van ons bedrijf. Dat uit zich in veel facetten:

    Alle voertuigen die voor transport worden gebruikt, voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van roet en NOX-uitstoot. Dit zijn op dit moment de schoonste auto's die er beschikbaar zijn voor transport. (Euro5 of EEV).
  • De bestelwagens die we gebruiken voor de binnenstedelijke distributie rijden op biogas. Deze auto’s stoten geen schadelijke stikstofverbindingen (NOX) uit en produceren ook geen roet en fijnstof.
  • Het is ons doel om als organisatie in vijf jaar tijd een besparing van 20% CO2-uitstoot te realiseren, hetgeen moet resulteren in het certificaat "Lean&Green".
  • Door de inrichting van ons partnernetwerk kunnen we vervoersstromen optimaliseren en voorkomen dat onze vrachtwagens leeg rondrijden.